Skip to content
Lukk
Boka en demo
Logga in
sv
Boka en demo
Logga in
Noova - Eksperter på overvåkningssystemer for energiforbruk
Systematisk uppföljning av energiförbrukning 
En avgörande faktor för att säkerställa hållbar lönsamhet

Vi är experter på
övervakningssystem
för energiförbrukning

Introduktion

Det här är Noova

Vi vill bidra till mer hållbar energianvändning

Genom avancerad teknik har vi sedan 2005 hjälpt våra kunder att minska sin energiförbrukning och uppnå en mer hållbar verksamhet.

Med över 1 000 kunder i olika branscher kan vi stoltsera med ett brett utbud av erfarenhet och kunskap inom energieffektivisering.

Filosofin

Vårt uppdrag

Mer kan göras för att få svenska företag mer hållbara

Vi brinner för att utveckla produkter som hjälper våra kunder att nå sina hållbarhetsmål utan att kompromissa med verksamheten eller välbefinnandet.

Vi har kommit långt, men världen utvecklas ständigt och det gör även våra produkter.

Vi drivs av att skapa resultat för våra kunder och har alltid service i fokus, i alla led av leveransen.

Noovas system är den plattform som behövs för att förändra beteenden och fatta mer hållbara beslut.

Noova Mål
TOUCH

MÅL

MÅL

Vårt mål är att bidra med analys och kunskap för att minska energiförbrukningen och skapa mer kostnadseffektiva verksamheter.

Noovas system är den plattform som behövs för att förändra beteenden och fatta lönsamma och mer hållbara beslut

Noova Resultat
TOUCH

RESULTAT

RESULTAT

Genom att övervaka och automatisera energiuppföljningen har vi minskat energiförbrukningen för våra kunder med mellan 5 och 40 %. Vi har bevis för att vi i genomsnitt minskar den totala energiförbrukningen med 12,4 procent. Det gör vi med hjälp av modern teknik, sensorer och återkommande uppföljning.

Noova Erfaring
TOUCH

ERFARENHET

ERFARENHET

Efter två decennier i energibranschen vet vi var problemen finns och var vår teknik gör störst skillnad. Tillsammans med våra kunder har vi skapat en förutsägbar vardag för den som vågar tänka lite annorlunda. Våra produkter är i ständig utveckling i linje med vad som händer inom energisektorn.

Kultur

Vi som arbetar på Noova

 

Utforska karriär →

Vi är stolta över att ha ett dedikerat team som tillsammans arbetar för att uppnå gemensamma mål.

Det ska vara roligt att gå till jobbet i en arbetsmiljö som främjar kreativitet, innovation och personlig tillväxt.

På Noova värdesätter vi våra medarbetares engagemang. Alla är experter inom sina områden och har många års erfarenhet av att hjälpa kunder att tänka nytt när det gäller energiförbrukning och drift.

Vi ser varje projekt som en möjlighet att minska förbrukningen och utmanar dig gärna att förändra ditt arbetssätt.

Åtagandet gäller även kundservice och support. Vi är stolta över att du får en kort svarstid på alla förfrågningar för att säkerställa en bra upplevelse.

Vardagen på Noova

Så arbetar vi

På Noova vill vi hjälpa företag att minska sin energiförbrukning och uppnå en mer hållbar verksamhet. Vårt mål är att vara bästa partnern för företag som tar hållbarhet på allvar.


 

Kartläggning

Vi gör en omfattande kartläggning av kundens data för att kunna göra en kvalificerad analys och ta fram bra beslutsunderlag. Processen tar vanligtvis två dagar och kräver ingen ansträngning från kund. Vi arbetar nära kunden för att sätta upp mål för det fortsatta arbetet.


 

Kontroll

Vi erbjuder en avancerad tjänst för att säkerställa att kunden har rätt skatteklass, inte betalar för "tomgångsmätare" och att energiförbrukningen är logisk och rationell. Detta är en integrerad del av vårt kundservicepaket.


 

Statusuppföljning

Fyra veckor efter uppstart har vi ett statusmöte med kunden, där vi presenterar en rapport med våra resultat och rekommendationer för förändring och framsteg. Detta möte ger kunden värdefull förståelse för nuläget och hjälper dem att utveckla en effektiv affärsstrategi utifrån våra rekommendationer.


 

Fakturering

Vi samlar in information, timavläsnings-data och kostnader från övriga leverantörer. Vi tar hand om all kommunikation relaterad till energi med dina hyresgäster.

Hållbarhet

En helhetssyn

på FN:s hållbarhetsmål

 

FN har satt en ambitiös agenda för 2030. För att nå dessa mål kommer samarbete mellan konsumenter, näringsliv och myndigheter att vara avgörande. För att få bra hållbara lösningar måste vi förändra hur vi använder energi idag.
På Noova har vi valt ut tre hållbarhetsmål där vi tror att vi kan ha en verklig påverkan för att bidra till en hållbar utveckling.

Läs om hållbarhet
Et helhetlig syn på FNs bærekraftmål

Vad säger kunderna?

Vi har erfarenhet av att hjälpa en rad olika kundgrupper men har särskilt fokus på fastighetsbolag, industrier och kedjeföretag

Kundreferenser →
Vi är en stor aktör, vi lämnar ett fotavtryck och därför är det viktigt att vi medvetet arbetar med lösningar som är hållbara för framtiden. Noova ger oss inblick i var energiförlusten finns på restaurangerna, vi går sedan in och kollar fysiskt vad problemet är. Vi behöver data för att se var vi slösar vår energi, sedan kan vi arbeta medvetet med konsumtion för att fatta rätt beslut
Ronny SigbjørnsenMcDonalds

IK har samarbetat med Noova i ett år nu, och det har varit ett mycket bra samarbete.

Noova kom in och gjorde en genomgång av vår elförbrukning. Därefter kom de med bra förslag på åtgärder för att minska förbrukningen.

Med hjälp av dessa relativt enkla åtgärder har vi minskat elförbrukningen med 19 % år 2022. Noova har också bra kunduppföljning och bra mjukvara för att följa elförbrukningen.

Geir MolbergCFO, IK Norway

Med hjälp av analyser, råd och vägledning från Noova har vi fått absolut kontroll över energianvändningen i företaget och det har gett fina resultat.

Jag fick verkligen en aha-upplevelse när jag insåg hur lätt det var att göra något åt ​​energianvändningen. Vi trodde att vi hade ventilationssystemet reglerat, men det visade sig att det nästan var på topp nattetid och helger. Genom ett antal enkla justeringar har vi dragit ner energiförbrukningen rejält.

Jag förväntade mig aldrig att vi skulle kunna minska hela 40 procent av vår energiförbrukning.

Kjetil SkaarenCEO, OEG Offshore
Med god kunskap och ny teknik har Noova gett oss förståelse i hur vi förbrukar el samt vad som är viktigast att övervaka och anpassa för att skapa en mer hållbar och optimerad energiförbrukning. Noova har varit både proaktiva och dedikerade i arbetet och haft ett bra samarbete med vår verksamhetsavdelning. För oss är det viktigt att ha innovativa och lösningsorienterade leverantörer. Noova har använt ny spännande sensorteknik som ger oss en bra bild av vår faktiska förbrukning. användningen av kontorslandskapet samt hur vi kan arbeta ännu mer energismart i framtiden.
Gert GillCEO, Factory no.7 Property AS

Det är viktigt för oss att leverera en hög drifttid på alla våra tjänster, inklusive kylning. Men i alla tekniska anläggningar uppstår fel då och då. Då är det väldigt viktigt för oss att vi har ett bra bemötande och på så sätt förhindrar eventuella konsekvenser för våra hyresgäster. Vi använder sensorer och Noovas EOS-system för att övervaka detta.

Systemet är anpassat efter våra KPI:er, och om någon av fastigheterna överstiger förväntad förbrukning får vi en avisering.

Robert LiddardSmedvig

 

 

Kontakta oss

Intresserad av att

lära dig mer?

 

Skicka ett kontaktformulär eller hitta vår
kontaktinformation här↗.