Skip to content
Lukk
Kontakta oss
Logga in
sv
Kontakta oss
Logga in

Har ni möjlighet att göra delar eller hela er elförbrukning tillgänglig för bortkoppling? Från 20 sekunder till 2 timmar? Isåfall kan ni få ersättning för att tillgängliggöra dessa bortkopplingar om det skulle uppstå störningar i elnätet.

Med en ökad andel vind- och solenergi har elnätet blivit mer känsligt för frekvensförändringar. För att hantera obalanser i förbrukningen har Svenska Kraftnät (SvK) och andra nätoperatörer i Norden infört reservmarknader.

Reservmarknaderna ger möjlighet att snabbt anpassa elförbrukningen och produktionen för att hålla elnätet i balans. Det finns olika marknader att delta i. I den snabbaste marknaden (FFR) krävs att man kan kopplas bort inom 1,7 sekunder och vara åter i drift inom 15 minuter. På de långsammare marknaderna (mFRR) krävs att man kan kopplas bort inom 15 minuter och vara frånkopplad i 1-2 timmar.

Att delta i reservmarknaderna kan vara mycket lönsamt. Hos Noova har vi expertis inom att kartlägga möjligheterna för att koppla bort elen, inklusive driftutmaningar och frekvens.

Om ni vill ha mer information eller utforska möjligheterna att delta, fyll i formuläret nedan så kontaktar vi er.

Noova_brand_01-1010806-1

Reservmarknaden:

  • För att uppnå den gröna omställningen är det viktigt att vi alla bidrar. Den ökade användningen av vind- och solenergi påverkar balansen på elmarknaden.
  • Du har möjligheten att ta ett aktivt och hållbart beslut för ditt företag genom att göra delar av din elförbrukning tillgänglig för avstängning.
  • Tjäna pengar genom att göra delar av din elförbrukning tillgänglig för avstängning. 
  • Enkelt, miljövänligt och lönsamt.
noova_kontor (43 of 44) (1)

"Noova genomförde en översyn av vår elkonsumtion och gav förslag på åtgärder för att minska förbrukningen. Med hjälp av dessa åtgärder har vi lyckats minska elförbrukningen med 19% under 2022. Noova har dessutom en bra kunduppföljning och en väldigt bra mjukvara för att följa elförbrukningen."

Geir MolbergCFO, IK Norway

 

Vill du veta mer?

Vil du bli kontaktad?
Vi hjälper dig gärna att optimera energianvändningen för ditt företag.
.

 

Här hittar du vår kontaktinformation ↗