Skip to content
Lukk
Kontakta oss
Logga in
Kontakta oss
Logga in
Systemet som gir deg økt innsikt og kontroll
Hållbar förbrukning
Ger bättre lönsamhet

Ta kontroll över energikostnaderna
med Noovas elavtal

Hos Noova får du elavtal med kunskap, anpassade efter dina behov.
Vi vill att du ska förstå vad som driver konsumtionen för att successivt kunna sänka energikostnaderna.

Hur fungerar det i praktiken? 

För att sänka energikostnaderna måste man först förstå vad som driver energiförbrukningen. Vår mjukvara "Noova Energy" analyserar tusentals datapunkter som presenteras i en dashboard för att ge dig förståelse för vad som påverkar din energiförbrukning och dina energikostnader.

Noova Energy är designat för att ge vanliga människor bättre kontroll över sin förbrukning, utan att man skall behöva sätta sig in i avancerad teknik. 

Våra avtal

Alla våra elavtal levereras med Noova Energy.

Noova Energy kan användas i webbläsaren eller i mobil eller surfplatta.

Spotprisavtal

Kan du tolerera svängningarna på marknaden och hellre fokuserar på att sänka konsumtionen? Då är ett rörligt avtal perfekt för dig.

Med ett rörligt pris betalar du ett pris som följer marknadens svängningar, timme för timme.

Våra elavtal levereras alltid tillsammans med Noova Energy, vilket ger dig en detaljerad översikt över energiförbrukning och kostnader.

Noova Energy analyserar ditt företags energidata och jämför faktisk förbrukning med förväntad förbrukning, baserat på temperatur och aktivitet.

Du behöver inte sitta och övervaka din förbrukning. Systemet meddelar dig omedelbart om avvikelser uppstår.

 

Ett förutsägbart avtal


Det är svårt att navigera i dagens volatila elmarknad, därför hjälper våra energirådgivare dig att skapa en smart strategi utifrån din förbrukning och det område du befinner dig i.

Vi förstår att detta är ett viktigt beslut för dig. Därför vi samarbetar med flera oberoende energianalytiker för att ge dig de bästa och mest ekonomiska råden.


Hos oss får du alltid samma tjänst, oavsett vilket avtal du väljer.


Få rapporter skickade på angivna tider, via e-post eller SMS – så kan du koppla av och låta oss ta hand om din elräkning.

 

 

 

Ytterligare funktionalitet

IBLAND BEHÖVER MAN NÅGOT EXTRA.

Noova kan användas i webbläsaren eller på mobila enheter som mobil eller surfplatta.

Vi erbjuder:

  • Sensorer
  • Undermätare
  • Hyresgästfakturering
  • Hållbarhetsrapportering
  • Energikonsultverksamhet
  • Och möjligheten att delta på reservmarknaderna.

Se vår översikt över ytterligare funktioner här:

 

Sensorer

Sensorer ger utökad kunskap och skickar data direkt till portalen.

Se t.ex. temperatur, luftfuktighet, inomhusklimat och närvaro. Övervaka temperaturen i tex. kylskåp och frys. Mät användningen av maskin och utrustning.

Ni bestämmer vilken data som ni vill samla in, vilken överförs direkt till användarportalen, där den struktureras och presenteras i en separat modul.

 

Undermätare

Med stora ytor kan det vara svårt att veta att det är kontoren på plan 3 som har uppvärmningen på hela natten.

Med flera undermätare spridda över alla ytor får man en mer exakt inblick och bättre förutsättningar för att minska förbrukningen.

För hyresgäster förenklas också fördelningen av kostnader och det blir både en mer korrekt och enklare fakturering.

 

 

Hyr-fakturering

Med flera hyresgäster, fördelade på olika områden, kan det vara ett stort och omfattande uppdrag att se till att alla betalar precis vad de ska.

Dessutom kräver det mycket administrativt arbete att svara på frågor, hjälpa hyresgästerna med hållbarhetsredovisning och ge råd om hur de kan minska sin egen konsumtion.

Våra kunder upplever betydande administrativa besparingar och en enklare vardag med vår faktureringstjänst. Vi tar hand om allt det praktiska, så att du kan lägga din tid på annat.

 

Hållbarhetsrapportering

Vi vill bidra till en hållbar framtid och erbjuder därför en noggrann redovisning av energiförbrukning och utsläpp. Vi kartlägger er klimatpåverkan och ger er de verktyg ni behöver för att minska ert klimatavtryck.

Vi tillhandahåller ursprungsgarantier utfärdade av producenter av förnybar energi om så önskas.

Tillsammans kan vi skapa en mer hållbar framtid för alla.

 

 

Reservmarknaden

Kraftsystemet ska hela tiden vara i balans men är kontinuerligt utsatt för påverkan som kan rubba balansen. Detta hanteras genom att använda olika reservprodukter.

Även om reservprodukterna alla har olika syften, svarstider och egenskaper, har de ett syfte – att hålla kraftsystemet i balans.

Vill du hjälpa till att hålla kraftsystemet i balans och samtidigt generera intäkter till ditt företag?

Energirådgivning

Noovas inställning till energirådgivning är enkel – vi tycker inte att det räcker med en rådgivare som kommer in ett par gånger om året. Därför har vi utvecklat Noova Energy, din datadrivna rådgivare som övervakar din energiförbrukning, 24/7, året runt.

Utifrån de analyser och larm som Noova Energy genererar får du inblick i områden där du kan göra förändringar, samt tydligt se effekten av de åtgärder du genomför, dag för dag.

 

SYSTEMET

Hur fungerar det?

 

Lösningen hämtar, strukturerar och sorterar data kring energiförbrukningen. 

Vi hämtar energidata från elmätaren som redan är installerad i byggnaden. I kombination med tex. väderdata byggs en modell för den specifika energiförbrukningen i byggnaden.

Du kan  spåra dina kostnader dag för dag för att undvika överraskningar i slutet av månaden.

Boka ett möte
Noova - En enkel plattform for energiovervåkning
Funktionalitet

Vi hjälper till med den administrativa delen av energiförbrukningen

Genom ett nära samarbete med våra kunder har Noova utvecklat funktionalitet som svarar mot alla olika behov.


 

Fakturering av hyresgäster

Noova ser till att era hyresgäster faktureras i tid. Vi har en löpande dialog med hyresgästerna för att säkerställa att hyresgästinformationen alltid är uppdaterad.


 

Samlad faktura

Vi samlar alla fakturor och nättariffer från olika leverantörer och skickar kunden en totalfaktura med en enkel översikt över alla kostnader.


 

Anläggningsadministration

Större anläggningar kräver ofta mer administration kring energiförbrukningen. Noova gör en värdering av energiförbrukningen kopplat till anläggningen.


 

Kontrakt och avtal

Vi samlar in information, timdata och kostnader från andra leverantörer och tar hand om all kommunikation relaterad till energi med era hyresgäster.

Hur blir man kund

Vi hjälper gärna er att energioptimera ert företag.

Boka ett möte

Så här fungerar det:

1. Du kontaktar oss - vi tar en diskussion Är du intresserad av energioptimering genom Noova - börja med att kontakta oss. Du kan ringa oss, skicka ett e-mejl eller fylla i kontaktformuläret på vår hemsida. En av våra rådgivare kommer då att kontakta dig för att boka ett möte. På mötet kommer vi att se över din energiförbrukning och titta på hur vi kan hjälpa dig att minska dina kostnader.
2. Vi samlar in data och information Vi samlar in information om din elförbrukning, sätter upp några mål för vårt samarbete och skapar en plan för åtgärder framåt.
3. Tillsammans kommer vi överens om fokus Utifrån ditt företags förutsättningar sätter vi upp ett erbjudande och rekommendation för den fortsatta processen. Vi går igenom detta tillsammans och kommer överens om fokus framåt. Vi analyserar även eventuella risker och hur vi kan hjälpa dig att hantera dem.

 

4. Vi kommer överens om uppstart och implementering När erbjudandet är undertecknat påbörjar vi arbetet med att implementera lösningarna och ger dig utbildning i hur du använder vårt energiledningssystem.
5. Uppföljning och rapportering Noova tar ansvar för hela implementeringsprocessen, vi ordnar uppföljning efter dina önskemål och sätter upp veckorapporter så att du får en bra överblick över kostnader och förbrukning. Om vi ​​ser att du behöver en mer exakt mätning kan vi erbjuda oss att sätta in sensorer eller fler elmätare.
Före vs. efter

Vilka resultat kan ni förvänta er?

I exemplet nedan har vi arbetat för att minska kundens bottenbelastning. Vi fann att bottenbelastningen var onormalt hög, och detta är inte ovanligt bland de kunder vi arbetar med. Tillsammans med kunden har vi minskat energiförbrukningen nattetid med 50%.

Måler 1-1
Før
Måler 1 Etter-1
Etter
Användas av branschledarare

Se hur våra kunder har sparat upp till 30 % av den månatliga energiförbrukningen.

 

Kundreferenser →

 

 

Bli kontaktad

Intresserad av hur vi arbetar med energioptimering?

 

Skicka in kontaktformuläret, så kontaktar vi dig.

Her hittar du vår kontaktinformation ↗.